5 redenen waarom je een massage gun moet kopen

Een massage gun is een veelzijdig apparaat dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Wanneer je een massage gun kopen gaat, werkt het door trillingen en kneden te gebruiken om de bloedstroom te stimuleren en spierspanning te verlichten. Het vibrerende gevoel bootst het gevoel na van een diepe weefselmassage met je kleren aan! Lees hieronder over de voordelen van een massage gun.

Ontspanning

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen een massage gun kopen is om ontspanning te ervaren. Een studie uit 2013 wees uit dat verbeteringen in de stemming en gevoelens van spanning werden ervaren door degenen die handmatige massages kregen, maar niet door degenen die elektrische massages ontvingen.

Verhoogde circulatie

Een massage gun kan ook de bloedcirculatie in je lichaam verhogen, wat belangrijk is voor een goede werking en het voorkomen van blessures. Massage guns kunnen ook helpen bij hoofdpijn door de zuurstoftoevoer naar de hersenen te vergroten.

Verbeterde flexibiliteit

Massage guns kunnen ook de flexibiliteit vergroten door de elasticiteit van jouw spieren te verbeteren en de stijfheid te verminderen. 

Verlichting van pijn en zwelling

De kracht van een massage gun kan pijn en zwelling snel verlichten bij degenen die mogelijk een blessure hebben opgelopen, zoals tijdens het sporten. Bijvoorbeeld wanneer het wordt gebruikt om pijnlijke spieren in de onderrug te behandelen nadat je de hele dag aan een bureau hebt gezeten.

Verlaagde stressniveaus

Mensen die aan chronische pijn lijden, kunnen ook baat hebben bij het gebruik van een massage gun. Massage guns kunnen de hoeveelheid stresshormonen in jouw hersenen verlagen en je helpen om 's nachts beter te slapen. Een massage gun maakt gebruik van een hoogfrequente vibratie die aanvoelt als een diepe weefselmassage wanneer het op de juiste manier op strakke spieren of andere delen van de huid wordt aangebracht. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *